Vis & water

Roofvissen: Bellyboatbasics

21 apr 2016

Een mooie en van alle gemakken voorziene visboot is de droom van veel sportvissers. Voor degenen zonder geschikte auto, stalling en de benodigde financiën blijft dit echter vaak een droom. Gelukkig bestaat er een goedkoper en minstens zo leuk en effectief alternatief: de bellyboat.

Ieder nadeel heb zijn voordeel’. Deze wijsheid van Johan Cruijff gaat in meerdere opzichten op voor de bellyboat. Die legt het op sommige punten af tegen een visboot, maar blinkt weer uit op andere vlakken. Zo neemt de bellyboat slechts beperkt ruimte in. Hij past – met toebehoren – al in een kleine schuur of hobbykamer. Tevens kun je hem (al dan niet opgeblazen) in vrijwel elke auto vervoeren. Bovendien ben je voor een paar honderd euro al de trotse eigenaar van een bellyboat plus alle benodigde materialen. Maar het belangrijkste voordeel vind ik dat je een bellyboat vrijwel overal te water kunt laten. Je bent niet afhankelijk van het beperkte aanbod van (betaalde) trailerhellingen en kunt dus vissen op plekken waar je met een boot niet mag of kan komen.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

--> meer roofvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.