Vis & water

Visblad TV: zomeravondvisserij aan de rivier

14 jul 2016

Tijd voor een nieuwe Visblad TV! Het roofvissen op de grote rivieren wordt vaak gelijkgeschakeld aan het vissen vanuit een boot. Maar juist vanaf de kant valt er werpend met licht kunstaas op de Maas, Waal, IJssel, Lek en Nederrijn uitstekend snoekbaars, baars en roofblei te vangen. In deze editie van Visblad TV gaan we daarom ‘light’ kantvissen.

Vissen aan de rivier is elke keer anders. Je weet van tevoren nooit helemaal precies hoe de situatie aan de waterkant is. Dat blijkt maar weer eens als Joran en ik eind juni arriveren aan de Nederrijn bij Heteren. De absurd hoge rivierwaterstand is stiekem toch wel een aardige bottleneck. Iets stroomopwaarts staat de stuw van Driel wagenwijd open om de gigantische waterafvoer van de Rijn door te laten. Per seconde dendert er een kolkende massa bruin water voorbij over de volle breedte van de rivierbedding. Het water staat hoog – echt heel erg hoog. Daar sta je dan: met je lichte spinhengel en shadjes die op 5 tot 10-grams loodkopjes zijn geprikt. Wat nu?

Check de video hieronder om te zien hoe dit afloopt in de nieuwste aflevering van Visblad TV:Meer tips & trucs over deze visserij lees je in het bijbehorende artikel dat je vindt op pagina 21 en verder in Hét Visblad van augustus.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.