Vis & water

Vuurdoop Mac Fishing Spike Boots

02 jul 2009

Niets zo vervelend als langs de waterkant uitglijden en keihard op je plaat gaan. Slecht voor lijf en leden, je vismateriaal en humeur voor de rest van je visdag. Mac Fishing heeft een oplossing gevonden om uitglijders te voorkomen. Spike Boots: vislaarzen voorzien van zolen met spikes voor meer stevigheid op gladde ondergronden.

In het verleden ben ik maar al te vaak onderuit gegaan op gladde, met blaasjeswier en algen begroeide stenen. Zo kun je jezelf lelijk bezeren of, zoals mij vorig jaar zelfs overkwam, simpelweg even kopje onder gaan. En een slok zeewater kan ik niemand aanraden. Wat ik je wel aan kan raden zijn de Spike Boots van Mac Fishing.

Spekglad en toch stabiel

Deze laarzen bieden veel meer grip dan een gangbare laars, zo blijkt uit een praktijktest tijdens een dagje zeebaarzen op de spekgladde oevers van het Hartelkanaal. Nou moet je natuurlijk niet direct denken dat je hiermee als een balletdanser over de gladde ondergrond zwiert, maar voor 25 euro heb je absoluut een handig attribuut om de kans op uitglijders behoorlijk te verkleinen! Dat meer sportvissers hiervan inmiddels op de hoogte zijn, toont de testdag in de Europoort ook aan: ik was die dag niet de enige op Spike Boots.


Simpel maar effectief

Het idee achter de Spike Boots is reuze simpel: in de rubberen zool van een gewone vislaars zijn RVS spikes verwerkt. Deze bieden extra grip – en dus veiligheid – op gladde en/of zachte ondergronden. Bovendien heeft de PVC laars een om je broekspijp afsluitbare bovenrand, zodat er minder snel water in de laars komt. De Spike Boots kunnen overigens ook met warmte voering worden geleverd.
Ons oordeel: voor weinig geld een paar praktische vislaarzen waarmee je simpelweg meer grip hebt dan met normale laarzen.


De Spike Boots doorstaan de vuurdoop aan het Hartelkanaal glansrijk.


De rubberen zolen zijn voorzien van R.V.S. Spikes, die de laars meer grip en houvast geeft.


Wat: Spike Boots (verkrijgbaar in de maten 41 t/m 46)
Adviesprijs: €24,95
Gezien bij: Wout van Leeuwen Hengelsport in Vlaardingen
Voor meer informatie: www.macfishing.nl

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide