Vis & water

Vuurdoop - Groene Monomaster

20 aug 2009

Sportvissers zijn natuurliefhebbers. Toch raken ze per ongeluk best eens wat vislijn kwijt. Losse eindjes waaien makkelijk weg of blijven achter een struik haken. Met de Monomaster van Poseidon is dit definitief verleden tijd. Onze ‘groene jongen’ Roland van Aalderen testte het en keurde het officieel goed voor de Sportvisserij Nederland Shop.

Dit vernuftige apparaatje is ontwikkeld voor de vliegvisser omdat die vaak z’n leaderpunt verwisselt en zo met een lastig stukje nylon blijft zitten. Een zuchtje wind neemt het al mee en als je het eenmaal in een jaszak hebt zitten trek je het er net zo makkelijk weer uit. Per ongeluk, maar het kwaad is dan al geschied.

SUPER SIMPEL
De Monomaster hang je eenvoudigweg aan je jack of je stopt het in je viskoffer. Heb je een stuk lijn waar je vanaf moet, nylon of gevlochten, dan grijp je de Monomaster en steekt het uiteinde in de gleuf. Draai vervolgens aan het palletje en de lijn verdwijnt als vanzelf in het apparaatje. Opgeruimd staat netjes.
Ik heb natuurlijk flink m’n best gedaan en tientallen meters weggewerkt en nog steeds paste er meer bij. Heb je ‘m na een tijdje toch vol, dan wip je het dopje eraf en haalt de spoel eruit. Steek een schaar in de lengterichting en knip alle draadjes doormidden. Even priegelen en je Monomaster is weer helemaal leg en klaar voor nieuw gebruik. De losse draad werp je natuurlijk in de afvalbak. Super simpel en goed voor mens en milieu!

Hier demonstreert Roland in het kort hoe de Monomaster precies werkt.

1. Steek het uiteinde van de lijn in de Monomaster en draai aan het palletje tot je lijn weg is.

2. Als de Monomaster vol is, haal je eenvoudig het spoeltje eruit.

3. Steek een schaar onder de opgerolde draad en knip alle lijn doormidden.

4. Pulk alle draadjes los en gooi ze in de afvalbak. De Monomaster is weer klaar voor gebruik.

De Monomaster is voor €12,50 te bestellen via www.sportvisserijnederland.nl/webwinkel

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.