Vis & water

Vuurdoop - De Flex Phantom van Strike Pro

21 okt 2009

Sinds begin oktober weet ik hoe het voelt om een vrouw te zijn. Plotsklaps was ik verliefd op een juweel in de etalage. Die moest en zou ik hebben, dit was het begin van een lange en mooie relatie en veel avonturen. De Flex Phantom van Strike Pro en ik. Een mooi stel.

TEKST JUUL STEYN FOTOGRAFIE MARNIX WESSELS

Het klinkt natuurlijk allemaal zwaar overdreven, maar soms heb je gewoon een click met kunstaas. Dan wéét je simpelweg al dat je hier veel mee gaat vissen en vangen, nog voor het plastic ooit aan je stalen onderlijn heeft gehangen. Zo ook bij dit magnifiek ontworpen kunstaas; hier is van de eerste tot de laatste millimeter nagedacht over het ontwerp. De massieve zwemlip is prachtig geïntegreerd in de prachtige kop, degelijkheid troef.

De ogen kijken uitdagend en brutaal naar voren en de splitringen zullen zelfs bij de grootste vissen geen krimp geven. Hetzelfde geldt voor de Owner-haak, dat is gewoon topspul. Voor in de romp liggen drie zware kogels te wachten om op commando de snoeken uit hun hinderlaag te ratelen. En dan zijn we pas halverwege de body, want als we naar achteren gaan zien we weer iets heel fraais. Het achterlijf van deze hybride bestaat namelijk uit maar liefst negen delen die met sterke schakels aan elkaar zijn verbonden. Van kop tot staart tellen we dus tien compartimenten en het ziet er nog steeds retestrak uit. Ik ben verkocht en gris de Flex Phantom uit het rek om af te rekenen.

Ik ben aardig wat gewend als het om prijzig plastic gaat, maar als ik voor dit dingetje 25 euro moet afrekenen, schiet onwillekeurig toch ‘ruim 54 gulden’ door m’n hoofd. Ach wat, guldens hebben we niet meer en tien jaar geleden konden ze echt niet zulke mooie kunstwerkjes maken. Bovendien mag kunst wat kosten, dus betalen die handel en snel naar huis om een mooi plekje in de tacklebox te zoeken. Oh ja, voor ik het vergeet: je kunt er ook nog geweldig mee vissen en snoeken zijn er net als ik helemaal gek van. De Flex Phantom is een juweel voor het chiquere werp- en sleepwerk tot zo’n 2,5 meter diep. Als ander kunstaas het laat afweten krijgen de ratel en turbulentie van de schijfstaart de snoeken nog wél over de rooie. De eerste avond trollen met m’n nieuwe kleinood leverde gelijk twee dikke vissen op.

De Flex Phantom van Strike Pro is verkrijgbaar in 10, 14 en 19 cm.

Adviesprijs: €24,95

Meer informatie: www.pikemasterlures.nl

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.