Vis & water

Witvissen: grondel op het menu

23 jun 2016

Exotische grondels worden door veel sportvissers als een plaag ervaren. Je kunt echter ook op een andere manier tegen deze visjes aankijken. Ellen Mookhoek ziet ze namelijk het liefst gefrituurd met kraailookmayonaise.

Voor de derde keer in mijn leven sta ik met een hengel in mijn handen. De eerste keer was veertig jaar geleden. Dat was geen onverdeeld succes: Ik ving wel een vis, maar die had het haakje geslikt zodat het onthaken een crime was – mijn moeder en ik wisten niet hoe we dat voor elkaar moesten krijgen. Zo’n drama zal het dit keer niet worden, want Pieter Beelen van Sportvisserij Nederland is er om me te helpen zwartbekgrondels te vangen (en te onthaken).

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

-> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.