Vis & water

Roofvissen: brak op roofblei

27 okt 2016

Zoet en zout komen elkaar tegen in de Nieuwe Waterweg. Zo ter hoogte van Vlaardingen en Maassluis is het water daarom brak. In dit getijdengebied kun je op dezelfde plek, op hetzelfde moment en met hetzelfde kunstaas zowel roofblei, snoekbaars als zeebaars vangen. Vlaardinger Peter Nebbeling (47) vist graag ‘brak’ op roofblei.

Het is nog niet wild, jongens.” Dat terwijl de omstandigheden eind augustus perfect zijn: een heerlijke, windstille zomeravond en met het afgaand tij dendert er een pittige stroming langs en om de kop van de krib in de Nieuwe Waterweg bij Maassluis. “Zo’n stroomnaad is een scenario uit het boekje om roofblei te vangen, maar ik heb nog geen stootje gezien”, vervolgt Peter als we voorzichtig ‘zijn’ krib betreden. Naar een verklaring blijft het ook voor hem gissen. “Dat is een beetje het hele eieren eten met het vissen op roofblei. Er valt vaak geen touw aan vast te knopen. Maar we hebben nog een paar uurtjes te gaan, dus we blijven positief!”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.