Vis & water

Witvissen: kijkje in een wormenkwekerij

27 okt 2016

Wormen stak je vroeger zelf. Maar aangezien tijd geld is, kun je ze net zo makkelijk kant-en-klaar bij de hengelsportzaak kopen. Grote kans dat die wormen van Biodone uit Almkerk komen. Mede-eigenaar Bas de Peuter geeft een inkijkje in de wereld van de wormenkweek – en tips voor thuis!

De worm mag op geen enkel aasplateau ontbreken: geen enkele witvis – als ook baars, snoekbaars en meerval – zegt nee tegen een lekkere pier. Menig witvisser heeft zijn sessie weten te redden met dit aasje uit de oude doos. “De Dendrobeana veneta is wereldwijd met afstand de beste worm om mee te vissen”, zegt Bas de Peuter (55), mede-eigenaar van Biodone. “In principe kan iedere worm als aas dienen, maar aan verreweg de meeste soorten zit zo weinig vlees dat ze gewoon leeglopen. De dendrobeana heeft een vlezigere structuur. Bovendien is het een levendige en sterke worm die aan de haak tot een half uur lang blijft bewegen. Een dooie pier triggert de vis minder snel, zo simpel is het. Verder heeft de dendro een goede bloedsmaak en geeft ie de juiste geur af. Dat maakt ze ook geschikt om ze geknipt aan de mix in je voerkorf toe te voegen."

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.