Vis & water

Witvissen: Wales Europees kampioen

29 sep 2016

Wales is de verrassende winnaar van het EK Zoetwatervissen. Aan de Lage Vaart waren de Welshmen twee dagen lang oppermachtig dankzij hun voertactiek met grond van molshopen. Oranje eindigde in eigen land op een teleurstellende elfde plaats.

"Vooraf hadden we zeker niet verwacht het podium te halen. Laat staan dat we het EK zouden winnen." Andy Johnstone, bondscoach van Wales, klinkt nog steeds ietwat verbaasd als we met hem terugblikken op het Europees kampioenschap. Desalniettemin bereidde underdog Wales zich zeer goed voor op de wedstrijden aan de Lage Vaart. “Het weekend voorafgaand aan de trainingsweek zaten we al aan het water. Op een gedeelte naast het (afgesloten) parcours vingen we veel brasem. En van mijn deelname aan het WK in 2009 wist ik dat die vis essentieel zou zijn om kans te maken op eremetaal.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer witvissen in ons archief!


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.