Vis & water

Roofvissen: met kwakhout op meerval

29 sep 2016

Kwakhout, stevige hengels, een boot en heel veel wormen. Dat zijn in een notendop de ingrediënten van de meervalvisserij van Jeroen Breur. Voor het verhaal achter zijn meervalvangsten gingen we een dag op stap met deze Brabander. Locatie: de Amer. Missie: het vangen van Siluris glanis Hollandica.

Het is 07.00 uur ’s ochtends als we ons half juli melden in de jachthaven van Lage Zwaluwe. Jeroen is er klaar voor en de 50 PK Yamaha achter de boot is al warmgedraaid. “Het is een vroegertje, want de ochtend is dit jaar opvallend genoeg de toptijd. In voorgaande jaren waren juist de uren rond middernacht het meest productief. Meervalvissen in eigen land is nog steeds een beetje pionieren.” Sinds hij zeven jaar geleden zijn eerste grote meerval – een fors uit de kluiten gewassen exemplaar van 1.68 meter – ving, is hij echter verslaafd. “Dat was in dat kribvak”, wijst hij op weg naar de eerste stek aan.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.