Vis & water

Roofvissen - Tien jaar Kneiterlijst

25 mei 2010

De Kneiterlijst is een begrip onder snoekbaarsvissers in Nederland. Wat tien jaar geleden begon als een handgeschreven lijstje met vangsten van 70+ vissen in een hengelsportzaak, is inmiddels uitgegroeid tot een goed bekeken website met foto’s van talloze kneitersnoekbaarzen.

Webmaster Gerben Mul vertelt in dit artikel over de geschiedenis van de Kneiterlijst en speelt vistips door van de snoekbaarsexperts die op de lijst figureren. Hieronder staan nog wat extra foto's van kastelen van snoekbaarzen die we in het blad niet meer kwijt konden. Enjoy!

Laat je vooral niet tegenhouden door het weer. Uiteraard heeft ieder zijn grenzen, maar juist het doorzetten in zeikweer levert vaak wat extra’s op. Zoek bij verkeerde wind of extreme weersomstandigheden eventueel een alternatief water uit waar je tóch kan vissen, maar blijf in elk geval niet thuis!

Juist de vroege ochtenduren of de periode van het laatste daglicht kunnen erg goed zijn. En indien toegestaan – check goed de ter plaatse geldende regels – loont het soms ook om door te vissen in het donker. Zeker met de lange en hopelijk mooie zomeravonden in het vooruitzicht is dit prima te doen. 

Goede vismaten zijn eigenlijk onontbeerlijk. Zij inspireren, motiveren, voorzien je visserij van nieuwe impulsen en zorgen voor gezelligheid tijdens het vissen. En het is natuurlijk ook handig als iemand de kneiters die je vangt op de foto kan zetten.

De keuze van je viswater is deels bepalend voor het formaat vis dat je vangt. Voor Kneiterwateren geldt dat je in de regel minder, maar wel grotere vis vangt. Dat betekent dus gericht bikkelen voor een enkele grote snoekbaars!

-> Meer roofvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.