Vis & water

Vraag het aan Ed - Giebels gevraagd (video)

25 mei 2010

Ondanks dat ze pas dertien jaar oud zijn, hebben Menno en Harold uit Lopik al heel wat vissoorten van hun verlanglijstje kunnen afvinken. Snoek, karper, voorn, brasem; allemaal zijn ze al een keer samen met het duo op de foto gegaan. Een giebel heeft het tweetal echter nog nooit gevangen. Deze ietwat mysterieuze vis ontbreekt volledig in grote delen van Nederland, maar komt plaatselijk zo massaal voor dat je bijna niets anders vangt. Ed weet wel een water waar de twee visvrienden de giebel op hun lijstje kunnen bijschrijven.

Daarom gaat Ed deze maand met Menno en Harold naar de Wollebrand. Tussen de immense kassencomplexen van het Westland zwemmen namelijk veel giebels rond. Hier moet het de Lopikers lukken hun eerste giebel te vangen. Of ze daar ook in zijn geslaagd lees je in dit artikel. Voor meer actie en bewegende beelden van de drie musketiers aan de Wollebrand, check je het onderstaande filmpje.

-> Meer Vraag het aan Ed

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.