Vis & water

Roofvissen: pelagisch snoekbaarzen

24 jan 2019

Snoekbaarsvisser Igor Vucenic (49) laat zijn kunstaas al lang niet meer tot aan de bodem zakken. Met behulp van zijn dieptemeter en boot zoekt hij Sander lucioperca vrijwel alleen nog op half water. Hét VISblad sprak met hem af aan het Hollands Diep en ging aan boord voor een les ‘pelagisch’ snoekbaarsvissen.

Met een felgroen microvezeldoekje en een vleugje reinigingsspray veegt Igor geroutineerd de beeldschermen van zijn dieptemeters schoon. Zodra de aanslag van regendruppels en buiswater is verdwenen, fonkelen de schermen weer als nieuw in de ochtendzon. “Deze apparatuur is duurder dan mijn boot. Die is zoals je ziet verder oerlelijk”, zegt Igor lachend. Dat dieptemeterkapitaal vormt de kern van zijn visserij. “Daarmee spoor ik de vissen op die ik graag wil vangen. Zonder deze technische hulpmiddelen is dat een vrijwel onbegonnen zaak.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

>Meer roofvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.