Vis & water

Roofvissen: Full moon party

01 mrt 2019

Volle maan roept onder sportvissers vaak gemengde reacties op. Bruno de Vries (23) en Roel Kaandorp (25) krijgen hier juist energie van en trekken er dan graag op uit om op snoekbaars te vissen. Wij volgden hen op hun roofvistocht door een in het maanlicht badend Alkmaar.

De pizzakoeriers van het nabijgelegen Italiaans restaurant rijden non-stop af en aan, maar Bruno en Roel kijken ondanks het verkeerslawaai niet op of om. Alle focus ligt op het donkere, rimpelloze water in de Alkmaarse binnenstad dat wordt beschenen door de volle maan. Stevig ingepakt – muts, dikke jas, handschoenen, thermokleding en warmtelaarzen – trotseren ze half januari de kou in de hoop een mooie full moon snoekbaars te vangen. “Met volle maan vang je vaak niet veel, maar over het algemeen wel grote(re) vis”, verklaart Roel de nachtelijke expeditie in het centrum van de kaasstad.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.