Vis & water

Roofvissen: Loodvrij, dat zijn wij!

28 apr 2019

In de roofvisserij zijn veel jigkoppen nog met lood verzwaard. Maar ook in deze tak van de hengelsport zijn loodalternatieven in opmars. Zo is tungsten een uitstekend alternatief. Dit metaal is niet alleen milieuvriendelijk, maar bovendien ook harder en zwaarder dan lood. Dat biedt voordelen, zo bleek uit een proef op de som van de redactie.

Sportvisserij Nederland heeft vorig jaar de Green Deal Sportvisserij Loodvrij ondertekend (zie kader pagina 38). Daarom promoten we onder meer in dit magazine het vissen met loodalternatieven. En wie sportvissers wil inspireren en stimuleren om met loodvrije alternatieven te gaan vissen, mag op zijn minst zelf het goede voorbeeld geven. Aan de andere kant zijn wij ook fanatieke sportvissers die soms ietwat semi-autistisch vasthouden aan vertrouwde patronen. Met andere woorden: pas als we er zeker van zijn dat onze visserij – en de vangsten! – er niet onder lijden, komt de overstap naar loodvrij in beeld.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.