Vis & water

Vuurdoop - pump it up met de pellet pomp

19 jul 2010

‘De 0,7 liter Spro Pellet Pomp is hét ideale hulpmiddel om pellets zinkend te maken en te voorzien van flavours’, aldus de productbeschrijving. Dat testen we graag uit, en dan kijken we meteen maar even wat we nog meer met dit apparaat kunnen. Zijn drijvende hondenbrokken bijvoorbeeld ook zinkend te maken?

Dat vacuümpompen ideaal zijn om bederfelijk aas langer houdbaar te maken, staat buiten kijf. De toepassing om er drijvend aas zinkend mee te maken, was nog niet eerder bij ons opgekomen. Het idee is simpel: je vult de Spro Pellet Pomp met je favoriete (drijvende) pellets, honden- of kattenbrokken. Voeg vervolgens water toe, waarna je het zaakje vacuüm trekt en je aas het water opzuigt. Na het vacuüm pompen laat je het hele spulletje dertig seconden staan en daarna trek je de stopper omhoog. De brokken die zojuist nog dreven, zinken nu plotsklaps. Het mooie is dat je een van oorsprong drijvende hondenbrok nu ook op de bodem of onder een pennetje kan vissen. Dit werkt dressuurdoorbrekend.

FLAVOUREN DIE HAP

Omdat het aas zich in de Pellet Pomp volzuigt met het water, kun je je aas ook heel eenvoudig een extra geurtje, kleurtje of smaakje meegeven. Dit doe je door de attractor nog voor het vacuüm pompen aan het water toe te voegen. Zo kun je echt je eigen unieke aas creëren, waar zeker te weten niemand anders mee vist. Tel daarbij op dat een vacuümpomp sowieso ideaal is om je aas (denk aan casters) goed vers te houden en de Spro Pellet Pomp is voor die € 14,95 een alleraardigst attribuut.

Kijk voor meer informatie op www.spro.nl


ZO DOE JE DAT:

Hieronder zie je in drie korte stappen hoe de Pellet Pomp precies werkt.

Stap 1


Vul de Pellet Pomp met drijvende brokken, water en eventueel een flavour.

Stap 2


Plaats de pomp op de stopper en pomp tot het indicatortje onder de deksel is verdwenen.

Stap 3

Wacht 30 seconden en trek het ventiel omhoog. Et voilà: drijvend aas is nu zinkend geworden.

-> Meer Vuurdoop

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide