Vis & water

Roofvissen: rokkenjagers

03 feb 2020

De Carolina Rig en Texas Rig zijn twee Amerikaanse roofvistechnieken die in Nederland steeds meer vaste voet aan de grond krijgen. De Hollandse roofvisser kan bij de Yankees echter nog veel meer inspiratie op doen. Zo viel ons oog op de skirted jigs. Deze jigkoppen met een ‘rokje’ van siliconensliertjes zijn bedoeld voor black bass en largemouth bass, maar wij testten of ze ook in de smaak vallen bij onze baars.

Na een half uurtje surfen op de website van een Amerikaanse kunstaasgigant duizelt het ons: bij bijna iedere muisklik zien we wel iets nieuws. Onder meer umbrella rigs, buzz baits, rip baits en tal van soorten jigs passeren de revue. We kunnen niet anders concluderen dan dat de Amerikanen duidelijk op ons voorlopen qua verscheidenheid aan roofvistechnieken en het bijbehorende assortiment kunstaas. Dat is natuurlijk niet zo gek, want de hengelsportindustrie in de VS is wel even een maatje groter dan die in Europa – vooral vanwege de immense populariteit die het bass fishing overzees geniet.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.