Vis & water

Roofvissen: 'Hooked' aan de Twinler

02 mrt 2020

Grote softbaits zijn voor maar weinig roofvissers de eerste keuze bij het struinen op snoek. Toch gaat er voor René Trommel (28) niets boven de Twinler. Hét VISblad liep een dag met hem mee om te zien hoe en waarom hij zo graag met dit ‘king size’ kunstaas vist.

In de wintermaanden liggen ze hier soms opgestapeld”, meldt René vol goede moed terwijl hij zijn reeds opgetuigde hengel, rugzak en landingsnet uit de auto pakt. Het is een frisse, maar levendige maandagochtend in Amersfoort. Een nieuwe week is begonnen: ouders brengen hun kinderen naar school, fietsende scholieren zoeven voorbij. Tussen de huizen in de woonwijk – ooit een groot polderstelsel
– loopt nu een wirwar van sloten en bredere waterpartijen. René komt er al sinds zijn jeugd en heeft bij vrijwel elk plekje een verhaal van eerdere vangsten. “Laten we hier maar starten,” meldt hij bij een brug op een steenworp afstand van de parkeerplaats. “En let goed op, want vaak is het hier al bij de eerste worp raak.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.