Vis & water

Witvissen: familie-uitje

03 mrt 2020

In de familie Plasschaert vist iedereen – van de drie kinderen dan. Vader Martin (54) en moeder Deborah (53) vissen niet, maar stellen wel bijzonder veel in het werk om hun kinderen aan wedstrijden te laten deelnemen. We zochten pa en de kids op bij een training in de haven van Oudenbosch.

Papa, gaan wij ook eens vissen?’ De lokroep van de vijver aan het einde van de straat in woonplaats Koewacht was dusdanig groot dat deze vraag als vanzelf opkwam bij Linsey Plasschaert (18). Dus besloot vader Martin zijn dochters – zus Melloney (17) ging als vanzelfsprekend mee naar de waterkant – zo’n tien jaar geleden lid te maken van de Koewachtse Hengelvereniging. “In het begin ging het niet echt heel goed. Dat eerste jaar vingen we niet bijster veel vis”, blikt Linsey terug op de eerste schreden terwijl ze haar dobber
nauwkeurig tussen de houten palen van een botenbox in de haven van Oudenbosch positioneert. “Daarna werden we beter en werd  het vissen steeds leuker.” Ook nu steekt het oranje puntje van de antenne niet lang boven water uit en belandt de eerste voorn uit een lange reeks in het net.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide