Vis & water

Roofvissen: chebu-streamercombi

04 apr 2020

Snoeken kunnen de kaken soms behoorlijk stijf op elkaar houden. Om ze te triggeren toch toe te happen, kan het lonen om twee verschillende technieken met elkaar te combineren. Zo ontdekte Florian Pippardt – redacteur van het Duitse hengelsportmagazine BLINKER – dat de combinatie van een streamer met een Cheburashka jigkop bijzonder effectief is.

Net na een koude periode of op druk bevist water kan de snoek het soms lelijk laten afweten. Zoals die dag in het vroege voorjaar dat ik met mijn vismaat German op pad was. We waren al een aantal uren zonder enig resultaat bezig, wat zijn experimenteerdrift flink aanwakkerde. Hij monteerde een vlieg (streamer) aan zijn lichtste spinhengel, in combinatie met een op de stalen onderlijn vastgeknepen hageltje. Plotseling ving hij een snoek. Een toevalstreffer? Beslist niet, want direct daarna ving hij nummer twee. Toen was ik ook om – zeker omdat ik vervolgens ook al snel een snoek ving.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.