Vis & water

Witvissen: vlokvissen met een twist

04 aug 2020

De meeste ‘vlokvissers’ gebruiken brood uitsluitend als aas, maar Dennis Schmitt (64) vist ook regelmatig met maden – het brood dient puur als voer. In de Middelpolder bij Amstelveen toont hij hoe sportief én doeltreffend deze vlokvisvariant kan zijn.

Prima plek toch?”, vraagt Dennis bij aankomst om goedkeuring voor zijn zorgvuldig gekozen stek. Het weidse uitzicht – een brede poldersloot met aangrenzend riet en grasland en daarachter een steenoud gemaal – is een ware verrassing, zo pal onder de rook van
Amsterdam. Zwaluwen, reigers en visdiefjes vliegen af en aan terwijl de zon met moeite door de dikke bewolking prikt. De lucht staat stil en voelt vochtig en zwaar. Dennis klinkt vol vertrouwen. “Rond twaalf uur hebben ze regen voorspeld, maar voor die tijd hebben we zeker al vis. Het wemelt hier van de witvis in alle soorten en maten. Ook karper zit er volop.” Beheerst werpt hij een handje voornvoer en wat natgemaakt, oud brood in het midden van de sloot.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide