Vis & water

Witvissen: ZomerVISkaravaan 2020

04 sep 2020

Dat de ZomerVISkaravaan dit jaar kon doorgaan, kwam na alle beperkingen door corona als een welkome verrassing – niet in de laatste plaats voor de deelnemende kids zelf. Hét VISblad nam medio juli in Nieuwegein een kijkje bij het eerste evenement van dit jaar.

"Dankzij het zonnige voorjaar en de visvlogs van Enzo Knol is vissen populairder dan ooit onder de Nederlandse jeugd”, vertelt Pieter Beelen van Sportvisserij Nederland terwijl naast hem het terrein bij visvijver de Rietput in Nieuwegein wordt opgebouwd. Dat ook de lockdown een flinke duit in het zakje deed, geeft hij volmondig toe. Omdat sportvissen toegestaan bleef, trokken talloze kids met een hengel naar het water. “Hengelsportverenigingen hebben nu al meer dan 10.000 nieuwe jeugdleden in vergelijking met vorig jaar”, aldus Beelen. “Dat na een succesvolle eerste editie in 2019 de ZomerVISkaravaan nu kan doorgaan is heel fijn, want lang niet alle vissende kids hebben ouders die zelf ook vissen. Juist voor hen zijn dit soort jeugdvisevenementen – net als de vislessen – belangrijk:
onder begeleiding van ervaren sportvissers leren ze hier écht goed en verantwoord vissen. Dat houdt ze ook gemotiveerd.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide