Vis & water

Praktijktest met de Ned rig in VISblad TV (video)

02 feb 2021

Hoewel de Amerikaanse finesse rigs in ons land aan een sterke opmars bezig zijn, blijft de Ned rig daarbij vaak nog wat onderbelicht. In de nieuwe VISblad TV testen presentatoren Joran Bal en Robert de Wilt juist deze montage daarom in de praktijk.

Wadend door het koude water van een grote rivierplas maken de mannen verre worpen, waarna ze het kunstaas elk net iets anders binnenvissen: Joran laat de jigkop met lange tussenpozen stilstaan op de bodem, terwijl Robert iets meer de vaart erin houdt. Het duurt een poosje voor de vis loskomt, maar dan toont de rig alsnog zijn kracht. Benieuwd wat het beste werkte en welke rovers voor de Ned rig vielen? Check hieronder de video.



In het bijbehorende artikel in Hét VISblad (pagina 20 t/m 25) vind je nog meer tips en tricks bij het vissen met de Ned rig. Lees hier welke reportages en sportvisnieuwtjes je nog meer allemaal in het februarinummer van Hét VISblad kunt verwachten.

Abonnement afsluiten

Ben jij nog niet geabonneerd op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je voortaan élke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf een eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

VISblad TV: al meer dan 100 video's!

VISblad TV is hét maandelijkse YouTube-visprogramma van Sportvisserij Nederland dat is bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in Nederland. Dit online sportvisprogramma bestaat al tien jaar en in die periode zijn al meer dan 100 afleveringen verschenen. Benieuwd naar al deze toffe visvideo’s? Ga dan naar het YouTube-kanaal van Sportvisserij Nederland en check het archief met alle eerdere afleveringen. Grote kans dat er video's tussen zitten die jij nog niet hebt gezien, maar wel heel interessant voor je zijn. Uren kijkplezier gegarandeerd!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.