Vis & water

Roofvissen: wintermeerval - jazeker!

07 mrt 2021

Meervalvissen staat te boek als een echte zomervisserij – zéker wat de Nederlandse situatie betreft. Het algemeen heersende idee is dat het vangen van Siluris glanis in de winter een haast kansloze missie is. Danny ten Tije (42) bewijst echter het tegendeel met zijn actieve en succesvolle aanpak vanuit de bellyboat. Dobberend op het ijskoude water van een Limburgse Maasplas geeft hij zijn geheimen prijs.

Het plan is om Danny vandaag op gepaste afstand met de boot te volgen, zodat de tekstschrijver en fotograaf zo nu en dan over zijn schouder mee kunnen kijken. Terwijl de ‘reporters-boot’ nog wordt getrailerd, appt Danny al een foto van zijn dieptemeter met een
grote vlek in beeld. “Deze had er geen zin in, maar zo ziet een meerval er dus uit op de fishfinder. En dit was geen kleintje”, verzekert hij ons even later enthousiast. Daarna vervolgt hij al turend op zijn dieptemeter zijn weg. Al na een paar minuten zien we hem stoppen en gaat zijn shad weer naar beneden. Gespannen wachten we op de kromme hengel die hopelijk volgt.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.