Vis & water

Vuurdoop: knipbeurt voor je aas

20 sep 2021

Officieel heet-ie de Double Blade Wormchopper, maar de term ‘wormenschaartje’ dekt de lading ook prima. Over dit vernuftige schaartje van witvismerk Cresta is bij de ontwikkeling goed nagedacht. Met dit handige item knip je dus in no time wormen, maden of mais fijn.

Wormen in kleinere stukjes ‘choppen’ om door je voer te mengen – het is waarschijnlijk niet het eerste waar je als recreatieve witvisser aan denkt. Tóch is deze handeling gemeengoed onder wedstrijdvissers. En dat heeft een reden: fijne stukjes worm maken je voer – in de korf of als voerbal – vele malen aantrekkelijker voor vis dan grotere, intacte wormen. Het sap en de geur die vrijkomen na het knippen, maken de stukjes worm extra attractief voor voorn, brasem, zeelt en alle andere wormenliefhebbers. Ook verzadig je de vis minder snel met kleinere voerdeeltjes.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer materiaalnieuws in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide