Vis & water

Vuurdoop: JJ Minnow

20 okt 2021

De Jointed Jighead minnow van PaysBass is de nieuwste hit onder zeebaarsvissers. Na twee jaar van prakkiseren, ontwikkelen en testen door creatief brein Mourat Akkouh, hangt deze shad van eigen bodem in de rekken van hengelsportzaken langs de hele kust – en ongetwijfeld ook snel in de bekken van een heleboel zeebaarzen.

De naam van de Jointed Jighead minnow (JJ minnow) geeft precies aan wat dit kunstaas zo bijzonder maakt. De body kan dankzij een ingenieus scharniermechanisme vrij bewegen van de jigkop. Dit garandeert een soepele zwembeweging van de softbait, die een mooie rollende actie heeft. Om het geheel nog aantrekkelijker te maken bevat de body een ABS plastic middenstuk waarin een kogeltje zit dat overdwars is geplaatst. Doordat de shad zo beweeglijk is, gaat de kogel bij de minste beweging al van links naar rechts – zelfs bij simpel binnendraaien. Dit ratelende geluid zal onder water snel door nieuwsgierige vissen worden opgemerkt.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer materiaalnieuws in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide