Vis & water

Roofvissen: IJburg vergeten sportvisparadijs

12 nov 2021

Als tweede generatie IJburger weet Wolf van der Weij (15) uitstekend de weg op deze relatief jonge archipel van kunstmatige eilanden in het IJmeer. Hét Visblad sloot een middag bij hem aan voor een streetfishing sessie in het meest oostelijke stukje van Amsterdam.

De puntige spijlen van het hek bij Watersportvereniging IJburg laten er geen misverstand over bestaan dat de steigers alleen toegankelijk zijn voor de leden. Het weerhoudt Wolf er echter niet van om de randen van de jachthaven uit te kammen op zoek naar vis. “Je komt hier vaak baars tegen”, zegt hij terwijl-ie met een geplaatste worp zijn kunstaas in de amper een meter brede opening tussen de wal en steiger plaatst. “Maar met het nu redelijk heldere water is snoek zeker ook mogelijk. Snoekbaars zou me met de wind uit noordelijke richting verbazen. Die blijft dan naar mijn idee meer onder de boten in de haven liggen.” Vis zit er wel degelijk, gezien de tikjes op zijn hengeltop, maar de manmoedige baarsjes zijn te klein om het kunstaas volledig op te slokken. Als zelfs de wissel naar een klein shadje niets oplevert, besluit Wolf dat het tijd is om verder te gaan. “We hebben vanmiddag en vanavond nog aardig wat stekken op de planning staan.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide