Vis & water

Roofvissen: goudhaantje in en op het water

12 dec 2021

Rogier Dorsman (22) is niet alleen in, maar ook op het water een goudhaantje. De drievoudig goudenmedaillewinnaar bij het paralympisch zwemmen in Tokio liet tijdens een recente visdag op de Nieuwe Merwede zien bijzonder goed overweg te kunnen met de verticaalhengel. In de boot bij Hans Ruigrok blikten we met Rogier terug op zijn success op de Paralympische Spelen.

“Dit kan ik prima de hele dag volhouden”, zegt Rogier als hij amper tien minuten aan het vissen is. Comfortabel op een stoel gezeten houdt hij de harde doch gevoelige verticaalhengel in zijn rechterhand, terwijl hij met links minutieus de lijnafgifte van de molen controleert. Door de hengeltop rustig omhoog te brengen en vervolgens even behoedzaam weer te laten zakken, fladdert zijn shad beheerst over de bodem van de Nieuwe Merwede.

“Die heeft het spelletje snel door”, zegt schipper Hans terwijl hij met bewondering toekijkt hoe Rogier de lijn vrijwel continu strak houdt. “Veel mensen die dit voor het eerst doen hebben echt wel even de tijd nodig om in de smiezen te krijgen hoe deze techniek werkt, maar Rogier is een natuurtalent. Die eerste bak koffie zal vast niet lang op zich laten wachten”, refereert hij aan de boottraditie dat er aan boord pas een bakkie pleur wordt geschonken nadat de eerste vis is gevangen.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide