Vis & water

Vuurdoop: keurige klosjes

20 jan 2022

De ergernis van klosjes waar de lijn vanzelf vanaf krult zullen veel sportvissers ongetwijfeld herkennen. Zeker als je verschillende lijndiktes meeneemt naar de waterkant kan het in je tas of tackle box een echte warboel worden. De Tippet Spool Tender is een simpele maar uiterst effectieve oplossing voor dit probleem.

Plakkertjes op het beginpunt van de lijn. Tal van clipjes om de lijn in vast te klemmen. Plastic klemmetjes die over het spoeltje worden geplaatst. Elastiekjes die moeten voorkomen dat de lijn van het klosje af springt. Er zijn tal van oplossingen bedacht om te voorkomen dat lijn van de klos af krult. Die zijn echter vaak niet ideaal. Clipjes pakken lijn van een bepaalde diameter wel goed, maar neem je die een paar maten dunner, dan floept de lijn er steeds uit. Bij elastiekjes is het ook regelmatig zoeken naar waar het begin van de lijn zich nou precies bevindt.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer materiaalnieuws in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide