Vis & water

Vuurdoop: Tungsten Big Lip Bait

20 mrt 2022

De Tungsten Big Lip Bait is een mooie aanvulling op het gestaag groeiende loodvrije aanbod van kunstaasbedrijf Lureparts.nl. Dit bijzondere kunstaasje laat zien dat er qua wolfraam meer te halen valt dan louter jigkoppen.

De Big Lip Bait is een felgekleurde jigkop, voorzien van een vlijmscherpe 4/0 haak die is bekleed met een non-sticking flat rubber skirt – een rokje van rubberen sliertjes. Wat het kunstaas bijzonder maakt is de flexibele, kunststof lip. Die zorgt voor een mooie, zenuwachtig kantelende actie die onweerstaanbaar is voor snoek en baars. De invloed van deze lip op de werpafstand is gelukkig minimaal, maar vanwege de weerstand in het water verdient een wat stevigere spinhengel de voorkeur. De Big Lip Bait kan ‘naturel’ worden gevist, maar heeft dan wel vrij snel de neiging om te gaan tollen.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer materiaalnieuws in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.