Vis & water

Vuurdoop: handig roofvisnet

20 apr 2022

Westin W3 C&R Adjustable Landing Net – het is een hele mond vol. Gelukkig is dit roofvisnet zélf een stuk compacter: inklapbaar en met een uitschuifbare steel. Tegelijkertijd is hij visvriendelijk en groot genoeg voor het reguliere kantvissen op roofvis.

Niet dat we hier de leraar Engels willen uithangen, maar adjustable zegt hetin feite al: het net is verstelbaar.  In ingeklapte (dubbelgevouwen) toestand – dus tijdens transport – neemt hij met de 70 cm lange steel vrij weinig ruimte in beslag. De steel kun je desgewenst uitschuiven tot 110 cm zodat je aan de waterkant best een eindje kunt reiken.

Dat maakt dit lichtgewicht roofvisnet van het Deense Westin een welkome aanvulling op de ‘handnetjes’ die weliswaar iets compacter zijn, maar niet over een lange steel beschikken. Dat laatste is wel zo handig als je – naast wadend of vanuit de bellyboat vissen – ook graag de kanten en kades afstruint.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer materiaalnieuws in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide