Vis & water

Hét VISblad Online mei (video)

20 mei 2022

Heb jij de VISpas 2022? Dan krijg je deze week het gratis meinummer van Hét VISblad thuisbezorgd. Deze speciale regio-editie telt maar liefst 68 pagina’s met interessante sportvislectuur, waaronder een middenkatern van acht pagina’s vol visnieuws specifiek uit jouw regio.

In de nieuwe aflevering van VISblad TV reist presentator Robert de Wilt af naar de Haagse Vinex-wijk Ypenburg voor een dagje penvissen met ras-Hagenees Ben Scholten (43). Op zijn scooter ‘bromt’ Ben van voerplek naar voerplek om die vervolgens geduldig één voor één af te vissen met een stuk krentenbol als haakaas. Dat deze aanpak aanslaat bij de Haagse vis, blijkt al snel. Ben je benieuwd wat voor grote verrassing de heren tijdens het pennen tegenkomen? Bekijk dan de video hieronder én doe je voordeel met Ben's praktische en verrassende tips voor het penvissen op karper. Check voor nog meer tips zeker ook het artikel op pagina 10 t/m 13 in Hét VISblad.



‘Finesse’ dobbertips

Omdat de witvis in het (vroege) voorjaar vaak nog relatief traag en moeizaam aast, kan dobbervissen in deze periode om de kleinste details draaien. Wedstrijdvisser Stijn Kersten (18) laat op pagina 36 t/m 39 zien hoe de juiste dobber én het juiste gebruik van zo’n drijvende beetmelder het verschil kan maken bij de start van het seizoen.



Familieaangelegenheid

Met haar zoons Aron (15) en Rens (9) heeft Paola van Velsen (43) twee trouwe vismaten in huis. In wisselende samenstelling trekt dit trio er regelmatig met de hengel op uit in Zwolle en omgeving. Hét VISblad sloot onlangs een dagje aan bij zo’n familieaangelegenheid. Het verslag daarvan lees je op pagina 40 t/m 44.



Voorbereiden is vangen

Succesvol karpervissen valt of staat met een goede voorbereiding, dus laat Sander den Boer (31) bij voorkeur niets aan het toeval over. Op pagina 46 t/m 49 vertelt de Hoeksche Waarder al vissend in een van zijn thuiswateren hoe hij zijn vissessies voorbereidt en waarom dat op positieve wijze bijdraagt aan zijn vangsten.



Veel meer leesplezier

Zoals elk nummer van Hét VISblad bevat ook deze regio-editie nog veel meer sportvisnieuws, -tips en -verhalen. In de rubriek Wist je dat? lees je bijvoorbeeld alles over de riviergrondel, terwijl we in VISpas Hotspots inzoomen op het Maas-Waalkanaal. Vrijwilliger Frank Post vertelt waarom goed contact met de gemeente zo belangrijk voor verenigingen is en in de zeevisrubriek strooien we met tips voor zeeaas. Klaas van der Eerden ontbreekt natuurlijk ook niet met zijn maandelijkse column. Veel lees- en visplezier gewenst!

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad en zou je dit magazine wel élke maanden willen ontvangen? Voor slechts € 12,95 krijg je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om eenvoudig en online een abonnement af te sluiten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.