Vis & water

Vuurdoop: DropBite Tungsten Spintail Jig

20 jan 2023

De DropBite Tungsten Spin Tail Jig van Westin staat in de rubriek 'vuurdoop' van het eerste nummer van Hét VISblad 2023. Het kunstaas is weliswaar klein van formaat, maar zorgt dankzij het roterende spinnerblad en het hevig vibrerende lichaam voor veel commotie onder water. Dat je met zo’n gering formaat snack alleen kleine vis vangt, is bovendien een hele grote misvatting.

Het profiel van dit type kunstaas bestaat allang en is niks nieuws. Toch onderscheidt dit product van Westin zich, onder meer door de tungsten body. Dit milieuvriendelijke alternatief heeft een hoger soortelijk gewicht dan lood en maakt van de DropBite een werpkanon. Ideaal voor de kantvisser die ver moet werpen of als je in winderige omstandigheden vist. Het tungsten lichaam zorgt bovendien voor een goede controle tijdens de afzinkfase. Het spinnerblad zit stevig gemonteerd en blijft tijdens het afzinken roteren. Met een gevlochten hoofdlijn zullen die trillingen goed merkbaar zijn via de hengeltop.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer materiaalnieuws in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.