Vis & water

Vuurdoop - Easy2Hook

02 jul 2008

De Easy2Hook van Waterproof Innovations is een haak die je letterlijk in één handomdraai aan je lijn bevestigt. Hét Visblad testte een prototype, maar uiteindelijk wil Waterproof met 50 maten de hele hengelsport van de juiste gemakkelijke haak voorzien.

De eenvoud en effectiviteit komen in de buurt van die van de paperclip: een gebogen stukje ijzer dat wereldwijd voor dagelijks gemak zorgt. Proefpersoon bij de test van de Easy2Hook is Surya Rutten: een charmante uptown girl die vis vooral graag gegrild op haar bord ziet en nog nooit een haak aan de lijn heeft bevestigd.

Gewapend met een vaste stok voorzien van 12/00 lijn, een 1-grams dobbertje en een blik maïs  zoeken we een plekje aan het Zuider Amstelkanaal op. Om de test eerlijk te laten verlopen, krijgt ze alleen het haakje maat 14 met de volgende summiere uitleg:
1) Leg het uiteinde van de lijn dubbel en sla deze om het knopje op de haaksteel.
2) Wikkel de lus zesmaal richting het uiteinde van de haaksteel.
3) Leg de lijn in het open haakoogje en knip het uiteinde van de lijn af.
"Dat klinkt simpeler dan het in werkelijkheid is zeker", zegt ze sceptisch. Maar door simpelweg de aanwijzingen op te volgen zit het haakje maat 14 binnen tien seconden muurvast op de lijn. "Eh, dat was het? Dan is het inderdaad wel héél erg gemakkelijk. Easy!"


Sla het uiteinde van de lijn om het knopje op de haaksteel.


Wikkel de lus zesmaal om de haaksteel en leg het in het open haakoogje. knip het uiteinde af en de haak zit vast.

In deze test hebben we alleen een prototype van de witvishaak maat 14 onder handen genomen. Twee maïskorrels vullen het haakje mooi op en maken dat je het knopje nauwelijks meer ziet. Binnen de kortste keren schiet de dobber onder en zet Surya de haak. Een fraaie voorn spartelt nog wat tegen, maar moet het toch afleggen tegen de kunsten van deze nieuwe visser en de houvast van de Easy2Hook. De eerlijkheid gebied te zeggen dat deze haak niet de állerscherpste haakpunt van dit moment heeft. Maar het moet raar lopen als ook dat puntje niet wordt aangescherpt voor deze geweldige innovatie.

Adviesprijs: €3,95 per 20 haken
Info: www.easy-2-hook.com
Verkrijgbaar vanaf augustus

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.