Vis & water

De diepte in

28 dec 2011

Diepe plassen vervullen vaak een belangrijke hengelsportfunctie. Vooral vanwege het grote formaat van de aanwezige vis. Toch kennen deze wateren een aantal problemen zoals blauwalgenbloei en een lage productie. Sportvisserij Nederland deed onderzoek naar het verbeteren van de sportvisserijmogelijkheden.

Voor het hele artikel klik hier (pdf)

Literatuurreferenties:


Osté, A.J., N. Jaarsma & Oosterhout,F. van, 2010. Een heldere kijk op diepe plassen: kennisdocument diepe meren en plassen: ecologische systeem-analyse, diagnose en maatregelen. STOWA (STOWA-rapport ; 2010-38).

Emmerik, W.A.M. van & Verspui, R., 2012. Visstand- en visserijbeheer in diepe plassen ; beschrijving, knelpuntenanalyse en maatregelen. Sportvisserij Nederland. Klik hier voor het rapport.

Ministeries van V&W, VROM, LNV, Rijkswaterstaat, provincies, waterschappen, grondbranche, gemeenten & Agentschap NL/Bodem+. 2010. Handreiking voor het herinrichten van diepe plassen. Werkgroep van het Implementatieteam Besluit Bodemkwaliteit. Klik hier voor het rapport.

Ministerie van Infrastructuur & Milieu. 2010. Circulaire herinrichting van diepe plassen. Staatscourant Nr. 2012824 december 2010. Klik hier voor het rapport.



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.