Vis & water

Vraag het aan Ed - rivierfeederen (video)

21 mei 2013

Feedervissen in de rivier is bijzonder en wat betreft de te vangen vissoorten vaak zelfs verrassend. Maar bovenal vraagt vissen met een voerkorf in dit soort water om een speciale aanpak. Met de Hollandse IJssel voor de deur reden voor Dennis Thiemann uit Capelle om aan Ed te vragen hoe dat moet.

We hebben deze reportage zo lang mogelijk proberen te rekken in de hoop op mooi weer, maar ook eind maart is het nog veel te koud voor de tijd van het jaar. De deadline wijkt echter niet, dus sta ik met Dennis in een ijzige oostenwind aan de IJssel bij Nieuwerkerk. Hij kijkt mee als ik een heavy feederhengel van vier meter lengte optuig met een snelle en krachtige medium-zware werpmolen en – gezien de sterke stroming – een voerkorf van 80 gram. Bij een oefenworp op zo’n 50 meter afstand, komt de korf muurvast te zitten; waarschijnlijk aan mosselen op de rand van de vaargeul. Na nog wat oefenworpen, waarbij ik tel hoeveel seconden de korf er over doet om de bodem te raken, vind ik op circa 30 meter een obstakelvrij talud.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.