Vis & water

Witvissen - masterclass feedervissen

21 mei 2013

Voor witvissers is de overgang tussen winter en voorjaar altijd lastig. Op het grote water is het met kennis van zaken en wat geluk echter mogelijk om grote vis te vangen. Theo Leijrik geeft een praktijklesje voorjaarsfeederen op het Ketelmeer bij Swifterbant. Vorig jaar won hij op het WK Feeder in Gent goud met de Nederlandse ploeg, nu pakt hij een bijzonder verrassende zilveren bijvangst.

Dikke mist onttrekt het Ketelmeer aan het oog als Theo Leijrik zijn visplatform in elkaar schroeft. “Die mist vind ik maar niets voor de visserij. Het mag van mij wel wat helderder worden, het liefst met ook een mooi kabbeltje op het water. Zo op de rand van winter en voorjaar is het sowieso altijd al een lastige periode van het jaar, maar je kunt geluk hebben.” Voordeel is dat hij het water goed kent, want Theo vist graag op deze grote plas water tussen het IJsselmeer, Veluwemeer en de IJssel. Zeker als de lente definitief zijn intrede heeft gedaan. “De vis die je hier in het voorjaar vangt, is altijd van een goed formaat. Ik heb hier een keer een wedstrijd gewonnen met 84 kilo en in totaal maar veertig vissen. Een platte (brasem, red.) van vier of vijf kilo is hier geen grote zeldzaamheid.”

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.