Langsnuitzeepaardje

Langsnuitzeepaardje

Zeenaalden

Hippocampus guttulatus, Cuvier, 1829*

Lengte afgebeelde vis: 0 cm
Lengte tot circa: 15 cm
O

Toelichting

Herkenning: 1. Snuit buisvormig, langer dan 1/3 van de koplengte en met kleine eindstandige bek. 2. Kop loodrecht op de lengte-as van het lichaam; kop en lichaam doorgaans met lange aanhangsels. 3. Oogdiameter duidelijk kleiner dan halve snuitlengte (verwarring van jonge dieren met die van het kortsnuitzeepaardje mogelijk).
Verspreiding: Zuidwestelijke Europese kusten tot in de zuidelijke Noordzee. Zeldzame zomergast in de Zeeuwse wateren.
Leefwijze: Leeft in ondiepe kustwateren tussen zeegrasvelden en wieren, waaraan ze zich met hun staart kunnen vastgrijpen. Paait van april tot oktober. Het vrouwtje legt de eieren in de broedbuidel van het mannetje. De jongen worden tussen mei en augustus geboren en in de broedbuidel beschermd.
Voedsel: Kleine kreeftachtigen en vislarven.

Naamgeving: Long-snouted seahorse Langschnäuziges Seepferdchen Hippocampe à long museau

Een leeg cirkeltje geeft aan dat de vissoort niet in één van de wetten voorkomt.


Meer informatie

* Naam van de eerste auteur die de vissoort een wetenschappelijke naam gaf, en het jaar waarin dat gebeurde. Is de eerste wetenschappelijke naam nadien gewijzigd, dan staan de auteursnaam en het jaartal tussen haakjes.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.