Zeebaars

Zeebaars

Zeebaarzen

Dicentrarchus labrax, (Linnaeus, 1758)*

Lengte afgebeelde vis: 45 cm
Lengte tot circa: 100 cm
V 42 cm.

Toelichting

Herkenning: 1. Twee bijna even lange gescheiden rugvinnen, waarvan de eerste met acht tot negen stevige stekels. 2. Donkere vlek op de kieuwdeksels. 3. Egaal van kleur (geen lengtestrepen). Jonge exemplaren met zwarte stipjes.
Verspreiding: Noordoost-Atlantische Oceaan van Marokko tot en met de Noordzee. Langs de Nederlandse kust algemeen. Vooral larven en juvenielen komen talrijk in de zeearmen voor. Volwassen dieren vooral gebonden aan hard substraat.
Leefwijze: Leeft in kustwateren en estuaria, waar in kleine scholen op vis wordt gejaagd. Paait in april en mei op een diepte van meer dan 20 meter bij de zuidkust van Engeland. Trekt ’s winters naar dieper water op zee.
Voedsel: Vis, inktvis en kreeftachtigen.

Naamgeving: Bass Wolfbarsch Bar commun

Een "V" betekent dat de vissoort in de Visserijwet is opgenomen.


Meer informatie

* Naam van de eerste auteur die de vissoort een wetenschappelijke naam gaf, en het jaar waarin dat gebeurde. Is de eerste wetenschappelijke naam nadien gewijzigd, dan staan de auteursnaam en het jaartal tussen haakjes.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.