Atlantische bonito

Atlantische bonito

Makrelen

Sarda Sarda, (Bloch, 1793)*

Lengte afgebeelde vis: 55 cm
Lengte tot circa: 90 cm
O

Toelichting

Herkenning: 1. Gestroomlijnde vis. Rug en bovendelen staalblauw, met 5-11 donkere, enigszins schuin staande strepen die naar voren aflopen. 2. Rugvinnen staan dicht bij elkaar. 3. Meestal zeven bijvinnen achter de tweede rugvin en de anaalvin.
Verspreiding: Oost-Atlantische Oceaan: Van Oslo, Noorwegen tot Port Elizabeth, Zuid Africa. Komt ook voor in de Middellandse zee en Zwarte zee. Als zomergast komt de soort ook in Nederland voor.
Leefwijze: Pelagische scholenvis die jaagt op kleinere scholenvissen op verschillende hoogtes in de waterkolom. Paait in Juni. Atlantische bonitos hebben geen zwemblaas en moeten voortdurend blijven zwemmen om zuurstofrijk water langs de kieuwen te laten stromen.
Voedsel: Vooral vis zoals makreel en zandaal, maar ook inktvis.

Naamgeving: Atlantic Bonito Pelamide Bonite à dos rayé

Een leeg cirkeltje geeft aan dat de vissoort niet in één van de wetten voorkomt.


Meer informatie

* Naam van de eerste auteur die de vissoort een wetenschappelijke naam gaf, en het jaar waarin dat gebeurde. Is de eerste wetenschappelijke naam nadien gewijzigd, dan staan de auteursnaam en het jaartal tussen haakjes.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.