Enerverend slot laatste Topcompetitie Kustvissen Heren 2015!

3353
18 jan 2016

Na in oktober 2015 de titel Nederlands Kampioen Kustvissen al te hebben veroverd, mag Remi Lindhout zich nu ook winnaar Topcompetitie Kustvissen 2015 noemen. Met deze fantastische prestatie werd de laatste dag van Topcompetitie 2015 zout afgesloten en is de nieuwe Nationale Selectie van 2016 bekend!


Vrijdag 15 januari waren Leen van Wensen, Theo Rijnberg en coach Arthur van Tienen al vroeg bezig om een geschikt uitwijkparcours te vinden vanwege het feit dat de noordwesten wind en later naar noord draaiende wind het parcours Domburg ongeschikt zou maken. Visserij op Walcheren is al een hele poos uitstekend maar Domburg is voor de meeste vissers en qua gelijkheid het meest geschikte parcours, maar ja, het weer heb je niet in de hand! Verschillende mogelijkheden zijn bekeken en er werd uiteindelijk toch gekozen voor het parcours Westduin te Vlissingen, te meer omdat op Zoutelande al een wedstrijd gepland was.Uiteindelijk een goede keuze alhoewel het parcours wel nuance verschillen heeft en eerlijkheids halve gezegd was de loting wel van cruciaal belang. Zaterdagmorgen vroeg vanuit Westkapelle naar Westduin gereden met een krachtige noordwesten tot noordenwind. Het was frisjes maar goed te doen en op ene hagelbui na de hele dag drooggehouden. Er werd begonnen met hoog water en zoals verwacht werd dit de minste periode met als vak winnaars in vak A Jan Hennekam met 186 cm en in vak B Arjan Rijnberg met 249 cm. De tweede wedstrijd bracht de deelnemers dichter naar de laag waterlijn wat direct resulteerde in betere vangsten die vandaag veelal uit wijting, schar en bot bestonden, zeebaarsjes en meun maakten het palet compleet.
Vak winnaars in de tweede periode waren in vak A Maurits Keur met 396 cm. en in vak B wederom Jan Hennekam met 469 cm. Kortom, veel vis in deze tweede periode maar de 3e periode was qua vangsten echt top!

De 3e periode met opkomend water zou uiteindelijk de beste worden en een waardige afsluiting van een evenement dat met ingang van dit jaar verleden tijd is. Met zeer veel vis werd deze periode vervist van 14.30 tot 16.30 uur. Met 617 cm werd Niels Janse de klapper van de dag in vak B en in vak A wist wederom Arjan Rijnberg met 412 cm zijn vak te winnen!

Echter gaat het om de regelmaat die uiteindelijk de overwinning brengt en Remi Lindhout viste over beide topcompetitiedagen gewoon het beste en kon na het behalen van zijn Nederlands Kampioenschap in oktober jl. nu ook het felbegeerde Zilveren Topcompetitie overwinningsbord in beslag nemen. Op de tweede plaats eindigde Arjan Rijnberg en als 3e kon Remco Geuze het podium betreden. Allen zijn lid van HSV de Edelkarper en maken deel uit van het befaamde Spro team.De nieuwe nationale selectie zal zich gaan richten op de Interland Engeland/België/Nederland eind september welke wordt gehouden op het befaamde kiezelstrand Chesil beach in Weymouth, Zuid Engeland . Coach Arthur van Tienen zal de komende maand zijn WK team bekendmaken welke eind november in Wexford in zuidoost Ierland het Wereldkampioenschap zal gaan vissen

Einduitslag TC Kustvissen Heren 2015


Vooraf gaande aan de bekendmaking van de uitslag van de allerlaatste Topcompetitie Zout huldigde Commissaris Zout Ron Gatowinas namens Sportvisserij Nederland het zilveren WK Kustvissen team 2015 die in Portugal dit prachtige resultaat behaalde.
Rob Punselie, Arjan Rujnberg, Marien Flipse, Frank Peene, John Muis, Ruud van Noord en coach Arthur van Tienen ontvingen naast een mooie bos bloemen ook een prachtige fotolijst van het team tijdens de huldiging in Portugal. Nummer 2 van afgelopen WK Kustvissen individueel 2015 Frank Peene ontving ook nog eens een fotolijst van zijn huldiging in Portugal.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide