Piet Buijk wint Topcompetitie Bootvissen 2016

2805
25 jan 2016

Piet Buijk verovert met 88 vissen (totaal gewicht van 14.240 gram) en 18 klassementspunten de Topcompetitie Bootvissen 2016. Eric Goossens wordt twee met 80 vissen, 13.020 gram en 21 klassementspunten. Sjaak Verburg sluit deze ere-rij met 74 vissen (12.590 gram) en 23 punten.

Na drie selectiedagen zit de topcompetitie bootvissen voor de beste bootvissers van Nederland er op! Deze laatste dag was een uitgestelde dag van medio december, toen er vanwege slechte weersomstandigheden niet kon worden gevaren. Vandaag gelukkig wel en vanuit Neeltje Jans werd er op de “Big Marlin” van schipper Hans Lodewijks koers gezet naar de R5 onder de Walcherense kust, waar het heerlijk vertoeven was.
     
Piet Buijk was deze competitiedag met maar 5 klassementspunten over drie wedstrijden wederom de beste, net voor Eric Goossens en Frank van Schilt. Met 30 vissen was Ernest Ripson de deelnemer met de meeste stuks vis.

In het algemeen klassement kwamen er met de uitslagen van deze laatste wedstrijddag wel de nodige verschuivingen. René de Back was vandaag vanwege omstandigheden verhinderd, maar de andere negen vissers streden sportief voor elk plaatsje. Gaandeweg de dag was wel te zien dat Arjan Rijnberg wel eens het kind van de rekening zou kunnen worden. Hij had snode plannen met een tweede plaats in de eerste wedstrijd, maar het vervolg bleef uit. Frank van Schilt had twee goede perioden maar door een mindere laatste wedstrijd strandde ook zijn opmars. Ook Pim Troost deed in de laatste periode nog een verwoede aanval op de top vijf maar bleef steken op de zesde plaats.

In de “Oude Smidse” te Kamperland kon coach Henri Karremans omstreeks 17.00 uur aan alle onzekerheid een einde maken. Winnaar van deze topcompetitie werd dik verdiend Piet Buik met maar 18 klassementspunten, voor Eric Goossens en Sjaak Verburg. Zij mochten de bloemen en de borden in ontvangst nemen uit handen van wedstrijdleider Leen van Wensen.

                                       

De top-vijf werd gecompleteerd door Ernest Ripson en John Soederhuisen. Dit sterke vijftal mag als eerste aanspraak maken op uitzending naar het wereldkampioenschap. Pim Troost, Arjan Rijnberg, Frank van Schilt, Corné Westerlaken en René de Back maken de Nationale Selectie compleet!

De einduitslag Topcompetitie Bootvissen 2016

                             

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide