Wedstrijdvissen aan de kust is populair

3987
09 feb 2016

Na 5 succesvolle jaren gaat de PENN Korpscompetitie een nieuwe fase in. Dankzij de samenwerking met Sportvisserij Nederland wordt namelijk vanaf dit jaar het winnend team gekroond als Nederlands Kampioen. Bovendien mag dit team samen met de nummer 2 uitkomen op het WK Kustvissen voor teams. Het is een extra bonus voor de deelnemers, naast de eer die een topklassering toch al met zich meebrengt.

Met nu al 31 inschrijvingen mag gerust gesteld worden dat het in teamverband vissen aan zee populairder is dan ooit. De competitie kent verder dezelfde professionele aanpak als de vorige 5 jaar.

Aanmelden kan overigens nog t/m 6 maart via deze website

De PENN Korpscompetitie bestaat in 2016 opnieuw uit 5 wedstrijden die alle gevist worden op verschillende stekken langs de Nederlandse kust. Een team bestaat uit 5 vissers met maximaal 2 reserves. Deelname is voor ieder team mogelijk, maar aanmelding moet uiterlijk 6 maart zijn ontvangen. Vriendenteams, familieteams en verenigingsteams, iedereen is welkom zolang iedere visser maar lid is van dezelfde vereniging.

De organisatie is in handen van enthousiaste vissers en verenigingen die dichtbij de wedstrijdvisser staan. Zij zijn bekend met de wedstrijdparcoursen en zorgen er mede voor dat de visser maximaal gefaciliteerd wordt in hun sport. De visser staat dus bij de organisatie centraal. De structurele samenwerking met hoofdsponsor PENN en mediapartner Zeehengelsport Magazine benadrukt de professionaliteit en garandeert bovendien iedere deelnemer een prijs. Daarnaast participeren de sportvisfederaties Midwest Nederland en Zuidwest Nederland, maar ook diverse detailhandels.

De basis van de PENN Korpsencompetitie ligt zoals gezegd bij de verenigingen en hun leden. Dit jaar zullen in ieder geval SVV De Slufter, HWSV, HSV De Krabbe, Hengelsport Rik, De Sportvisser en HSV Westkapelle een deel van de organisatie op zich nemen. Natuurlijk hopen we dat de vangst van 2800 vissen in 2015 dit jaar zal worden overtroffen. Op 25 maart start de competitie met een wedstrijd op het strand van Hoek van Holland.

Voor wie niet kan wachten is een voorproefje vast te zien op:
De competitie zal zoals vanouds worden afgesloten met een gezamenlijk buffet en een galavond waar de prijzen worden uitgereikt.

Op de site www.korpsvissen.nl is alle informatie over de competitie 2016 te vinden. Onder andere zijn er het programma, de deelnemers en de aanmeldingscriteria na te lezen. Op deze site zal daags na iedere wedstrijd een fotoreportage worden geplaatst en uiteraard de uitslag.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.