Studio Vis TV afl. 7: Herwin Kwint over grote brasems, zeeforelproject, wereldvissers met topbanen

10032
07 okt 2016

Komende zondag maakt Herwin Kwint zijn opwachting in de herhaling van de 7e aflevering Studio Vis TV. Deze grensverleggende sportvisser vertelde over de nieuwste witvistechnieken, waaronder het methodfeederen op karper.

Verder in deze zevende aflevering: Henk Mensinga en Henk Staghouwer over het Zeeforelproject Lauwersmeer en globetrotters John Smit en Roel Orsel over hun wereldwijde visavonturen.


Bekijk hieronder de promo: 
Herwin Kwint is van origine karpervisser. Een paar jaar geleden gooide deze nuchtere Drent zijn visserij echter drastisch om. Door zijn drukke gezinsleven zei hij de bivy vaarwel en dook hij in de wereld van het witvissen – ook in wedstrijdverband. Herwin nam uiteraard een grote dosis technische en tactische karperkennis mee en past deze toe in zijn witvisserij.

Wat dacht je bijvoorbeeld van voorvoeren bij het feedervissen? In de uitzending van zondag vertelt Herwin over zijn vernieuwende kijk op moderne witvistechnieken – licht materiaal, miniboilies, pellets – en hoe je daarmee opzienbarende witvis- en karpervangsten kunt boeken.
Henk Mensinga (l) en Henk Staghouwer over het unieke zeeforelproject Lauwersmeer

Zeeforelproject Lauwersmeer

Met wat goede wil kan de zeeforel in de nabije toekomst een regelmatige verschijning worden in het Lauwersmeer. Dat is in ieder geval het streven van een coalitie van sportvisserij-, waterschaps- en landschapsorganisaties. Henk Mensinga, directeur van Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, en gedeputeerde van de provincie Groningen Henk Staghouwer gaven zondag tekst en uitleg over dit unieke project, waarvoor de eerste visuitzettingen al hebben plaatsgevonden.

Van het Groningse Lauwersmeer gaan we naar verre, tropische bestemmingen in het derde studioblok. Dan schuiven namelijk avonturiers John Smit en Roel Orsel aan tafel. Beide heren vertelden over hun spectaculaire vistrips naar verre oorden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Lau Lau meerval in Suriname, popperen op Giant Trevally in de Indische Oceaan en Alligator Gar in Texas (VS)?


John Smit (l) en Roel Orsel, mannen die de hele wereld over gaan voor visavonturen

‘Vloggen’ in Vis TV Next

In Vis TV Next – hét vaste onderdeel voor de jeugd – bezoekt Robert de Wilt zondag de 14-jarige Luuk Zomerhuis. Luuk is een fanatieke karpervisser maar daarnaast ook erg handig met het filmen en monteren. Deze middelbare scholier maakt dan ook met regelmaat leuke visvideoblogs, oftewel ‘vlogs’. Die zet Luuk zodra ze klaar zijn dan op zijn eigen YouTube-kanaal.

We zochten Luuk op aan de waterkant en keken hoe deze jeugdige ‘vlogger’ zo’n video nou precies maakt. Uiteraard ontbraken zondag ook de overige vaste items Beet met Anja, Ik Vis en Vis TV Op Reis niet. 

Robert de Wilt bezoekt in Vis TV Next karpervisser en 'vlogger' Luuk Zomerhuis

Herhaling komende zondag

Aflevering 7 van Studio Vis TV werd zondag 14 februari van 9.30 tot 10.30 uur uitgezonden op RTL 7. De herhaling zie je komende zondag 9 oktober tussen 09:00 en 10:00 op RTL7. Kijken dus!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.