Studio Vis TV afl. 1 gemist? (video)

8541
04 jan 2016

Afgelopen zondag startte het nieuwe seizoen van Studio Vis TV. In deze eerste aflevering ontving presentator Marco Kraal een interessante mix van gasten in de studio. Bekijk nu de uitzending online terug!

-> Bekijk hier de uitzending terug op Vistv.nl

Wereldkampioene Anja Groot maakt haar opwachting, Roland van Aalderen en Bert Teuben praten over spiegelkarperprojecten en vertellen Ingmar Boersma en John Licht over het vissen met een lichamelijke beperking.

Deze nieuwe, 8-delige serie van Studio Vis TV bestaat – in tegenstelling tot voorgaande seizoenen – uit drie afzonderlijke studioblokken. Meer gasten en dus ook meer onderwerpen.


Check de promo:In het eerste blok zit ‘first lady’ van de zoete wedstrijdvisserij Anja Groot aan tafel. Zij vertelt over de ‘topsport’ van het wedstrijdvissen. In blok 2 vertellen Roland van Aalderen (Sportvisserij Nederland) en Bert Teuben (karperleverancier) over spiegelkarperuitzettingen en -migratie. Ook het bijzondere karpermigratie-onderzoek op het Noord-Willemskanaal bij Groningen komt ruimschoots aan bod.


Roland van Aalderen (l) en Bert Teuben te gast in eerste aflevering 2016

Vissen met een handicap 

In het derde blok nemen Ingmar Boersma en John Licht plaats in de studio. Ingmar en John hebben twee dingen gemeen: het zijn allebei fanatieke sportvissers, maar beiden met een lichamelijke beperking. Wie niet aan tafel zit, maar wel eronder, is Ingmar’s blindengeleidehond. Ingmar is al sinds zijn geboorte nagenoeg volledig blind, maar desondanks fanatiek roofvisser. John zit in een rolstoel en heeft het op de karpers voorzien. Beide heren laten zich niet door hun beperking weerhouden om aan en zelfs op het water te vertoeven. 

Vis TV Next 

Nieuw is het onderdeel ‘Vis TV Next’. Hierin duiken de razende reporters Robert de Wilt en Ties Ittmann elke week in de wereld van de jonge generatie sportvissers. Wat leeft er eigenlijk onder de ‘next generation’ sportvissers? Wat houdt ze bezig en hoe vist de nieuwe garde? Het antwoord zie je in Vis TV Next. Voor de reportage van komende zondag ging Robert op pad met Thom Beentjes. Wat: streetfishing. Waar: hartje Utrecht. Waarom: dat zie je hier


In Vis TV Next duiken we met Thom Beentjes in de wereld van het 'streetfishing'.

Beet met Anja, Ik Vis en Vis TV Op Reis

Een ander nieuw onderdeel is ‘Beet met Anja’. Daarin reist Anja Groot elke week door Nederland om vragen van kijkers in de praktijk te beantwoorden. Ook nieuw is het item ‘Ik Vis’: miniportretten van ‘gewone’ sportvissers – jong of oud, man of vrouw – met een bijzonder verhaal. In aflevering 1 bezoeken we hiervoor Henri Eshuis: ’s nachts vist hij op karpers en overdag tatoeëert hij ze. Tenslotte is ook ‘Vis TV Op Reis’ nieuw: elke week aandacht voor uiteenlopende visreizen en -bestemmingen in binnen- en buitenland.

Herhaling op VISTV.NL

Aflevering 1 van Studio Vis TV werd zondag 3 januari van 9.30 tot 10.30 uur uitgezonden op RTL 7. Mocht je de uitzending op televisie onverhoopt gemist hebben, dan kun je deze na de uitzending direct online terugkijken op www.vistv.nl.

Studio Vis TV wordt tot 21 februari iedere zondagochtend op RTL 7 uitgezonden. De uitzendingen beginnen om 9.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.vistv.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.