Hét Visblad Online maart 2016 (video)

5493
25 feb 2016

Het maartnummer van Hét Visblad gaat vandaag het land in; houd daarom je brievenbus de komende dagen goed in de gaten. Deze nieuwe editie pakt het staartje van diverse winterse visserijen mee, dus aarzel niet om de tips uit de reportages en artikelen direct in de praktijk te brengen!

We beginnen met de nieuwe aflevering van Visblad TV. Die draait om het wedstrijdvissen in teamverband. Tijdens een havensessie in Huizen vraagt presentator Marco Kraal bondscoach Jan van Schendel het hemd van het lijf over deze nieuwe koers binnen de wedstrijdvisserij. Ondertussen geeft de bondscoach een masterclass vissen op wintervoorn. Check in de video hieronder bovendien hoe jij je kunt aanmelden – inschrijven tot 4 maart – voor de Nationale Teamcompetitie:
Franse tappen

In de witvisrubriek gaan we ook in op het wedstrijdvissen. Bij de Nationale Politie Topcompetitie nemen agenten, rechercheurs en hoofdinspecteurs het in een onderling wedstrijdverband tegen elkaar op. Hét Visblad was bij het treffen aan de Friese Helomavaart voor een reportage. In het zeevisartikel tappen wedstrijdvissers Wibo Boone en Danny Goossens uit een ander vaatje. Zij laten zien hoe je met een aaspomp in korte tijd een portie kakelvers aas verzamelt. Het belang van goed aas en voer komt ook in het karperartikel aan de orde. Penvisser Michael Schaper laat zien hoe je met de juiste aanpak zelfs in de koude maanden je slag kunt slaan.

Bellyboaten op baars

In de roofvisreportage heeft deze keer een stoere vischick de hoofdrol. Daniëlle Prinsze laat haar shadjes zakken in hartje Zaandam en legt uit hoe jij een prachtige stadse baars of snoekbaars haakt. Baars is ook de targetvis in de vliegvisrubriek. Kim Coremans gaat vanuit de bellyboat gericht op zoek naar heuse 40+ baarzen. Hij geeft technische en tactische tips waarmee ook jij op de grote Nederlandse wateren een monsterbaars kunt verleiden.

Iers zeebaarsmodel

Uiteraard vind je ook weer volop interessant leesvoer in de overige rubrieken. Zo laten we in de Spraakwater Ciaran Byrne, directeur van Inland Fisheries Ireland, aan het woord over het Ierse zeebaarsbeleid. Dit volledig op de sportvisserij gerichte beheer spaart de bestanden en spekt de economie. Verder ontbreken uiteraard de rubrieken Wist je Dat?, Vis TV Backstage, Haring of Kuit, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, In De Markt, Wedstrijdvissen, Service Online, Service Extra en de column van cabaretier Sjaak Bral niet.

Word abonnee

Ben jij nog geen abonnee van Hét Visblad? Voor slechts € 12,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine iedere maand. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.