Michel Hollaar overleden

6620
29 feb 2016

Op zondag 28 februari is Michel Hollaar op 53-jarige leeftijd overleden bij een tragisch bedrijfsongeval. Namens De KSN, Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland gaan onze gedachten uit naar alle nabestaanden, de familie en Michel zijn vrienden. Michel Hollaar laat een vrouw en twee kinderen achter.

Zondag 28 februari 2016 gaat de geschiedenis in als een zwarte dag voor de Nederlandse sportvisserij en in het bijzonder voor de vaderlandse karpervisserij. De reden hiervoor is het plotselinge overlijden van Michel Hollaar (1962).

Michel bekleedde talloze functies binnen de georganiseerde hengelsport en was een drijvende kracht binnen de sportvisserij. Zo was Michel allereerst penningmeester én het boegbeeld van De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN). De goedlachse Hellevoeter deed echter zoveel meer werk, dat alleen de titel ‘penningmeester’ hem tekort zou doen.

Tomeloze inzet


Michel stond bekend om zijn tomeloze inzet en niet-aflatende drive om dingen voor elkaar te boksen. En dat lukte hem ook. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten en coördineren van talloze SpiegelKarperProjecten (SKP’s) en het nachtvis- en derde hengelbeleid. 


Michel Hollaar op 13 februari j.l - karpers uitzetten, voor de karpervissers

Maar hij organiseerde namens De KSN ook talloze jeugdkampen en de Topcompetitie Karpervissen. Michel deed dit werk met veel liefde, inzet en betrokkenheid. Hij was een man van de praktijk, maar zat ook uren aan de vergadertafel om zaken geregeld te krijgen. Niemand heeft de afgelopen jaren zo veel vistijd opgeofferd voor de belangenbehartiging van de karpervisserij als Michel.


Michel tijdens de TC Karper in Almere.

Bestuursfuncties


Naast zijn werk voor De KSN was Michel Hollaar ook algemeen bestuurslid van Sportvisserij Zuidwest Nederland, de overkoepeling van hengelsportverenigingen in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. Hier leidde hij tevens de ‘karperwerkgroep’; een commissie die veel goeds heeft voortgebracht voor de regionale karpervisserij.

Michel was verder actief als penningmeester van de hengelsportvereniging in zijn woonplaats Hellevoetsluis: HSV Het Voornse Kanaal. Voor Sportvisserij Nederland was hij actief als bondscoach van het officiële Nederlandse WK-team Karpervissen. Het moge duidelijk zijn dat Michel Hollaar een grote leegte achterlaat.

Nooit vergeten


Het vele goede werk dat Michel heeft verricht voor de karpervissers in ons land zal nooit worden vergeten. Zijn passie en inzet leven onder meer voort in de vele spiegelkarpertjes die nu mede dankzij hem in Nederland rondzwemmen. Maar bovenal is de hengelsport gisteren een mooi en bijzonder mens kwijtgeraakt. Michel zal enorm worden gemist.

Zodra er meer nieuws is, wordt dit gecommuniceerd op de website www.deksn.nl en de KSN Facebookpagina.

De online mogelijkheid voor condoleance vind je hier: https://www.memori.nl/gedenkplaats/michel-hollaar/Michel Hollaar 1962 - 2016
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.