Martin van der Drift nieuwe bondscoach junioren kust

3732
01 mrt 2016

Na het succesvolle Wereldkampioenschap Kustvissen voor junioren afgelopen jaar, besloot Henri Karremans te stoppen als bondscoach. Sportvisserij Nederland startte de zoektocht naar een waardige opvolger en heeft die gevonden in de persoon van Martin van der Drift. Per 1 maart 2016 neemt hij het stokje over en start zijn voorbereidingscampagne op weg naar het WK in Spanje. Het doel? Doorgaan op dezelfde voet, namelijk het winnen van prijzen.

Van der Drift is met zijn ervaring in zowel kustvissen als teamsporten (korfbal) een zeer geschikte kandidaat gebleken. Zijn visie over wedstrijdvissen aan de kust voor jeugd, blijkt overeen te komen met de nieuw ingeslagen weg van Sportvisserij Nederland. Net als de bond ziet ook Van der Drift het voordeel van vissen in teamverband. “Teamvorming is erg belangrijk. Dingen van elkaar leren en ervaringen uitwisselen om beter te worden. Dat is wat ik de junioren wil bijbrengen.”

De nieuwbakken bondscoach beraadt zich nu over de invulling van zijn staf en de keuze van het WK-team. Binnenkort wordt hier meer over bekendgemaakt. Voor nu heeft hij vooral veel zin om te starten met zijn nieuwe functie. “Ik vind de ontwikkeling van het jeugdvissen, zowel in de breedte als in de top, dermate belangrijk dat ik daar graag een bijdrage aan wil leveren.”


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide