Boetebedragen sportvisserij 2016

41092
01 jan 2016

De boetebedragen voor de meest voorkomende overtredingen in de sportvisserij zijn gelijk gebleven. De administratiekosten zijn verhoogd van 7 naar 9 euro. Hieronder zetten we de bedragen op een rij, zoals die per 1 januari 2016 gelden.

De hoogtes van de boetes zijn nauwelijks veranderd. Het vissen zonder toestemming (vergunning) van de visrechthebbende met één of twee hengels kost nog steeds € 130.

Te veel hengels

Het vissen zonder toestemming (vergunning) van de visrechthebbende met meer dan twee hengels kost €350,-. Sinds 2015 kan de opsporingsambtenaar voor deze laatste overtreding weer een “eenvoudige” bon (geeltje) kan uitschrijven. In 2014 moest de opsporingsambtenaar hiervoor nog een proces verbaal opmaken.

Gesloten tijden en minimummaten

Voor het in bezit hebben van vis tijdens een voor die soort gesloten periode en het in bezit hebben van ondermaatse vis geldt dat de hoogte van de boete door de Officier van Justitie wordt bepaald. Het richtbedrag hierbij is nog steeds € 140 maar de Officier van Justitie kan hier dus van afwijken. De gesloten tijden en minimummaten staan op pag. 8 en 9 van de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren.

Levend aas

Het vissen met levend aas kost nog steeds € 370. Hiervoor is een nieuwe code ingevoerd die de opsporingsambtenaar moet gebruiken: H 664a. Met het invoeren van deze nieuwe code kan de opsporingsambtenaar ook voor deze laatste overtreding weer een “eenvoudige” bon (geeltje) uitschrijven en hoeft er geen uitgebreid proces verbaal meer te worden opgemaakt.

Gerookte paling

De hoogte van de boete voor het in bezit hebben van gerookte paling die kleiner is dan 25 cm. wordt sinds 2015 door de Officier van Justitie wordt bepaald (voorheen was dit € 280).

Overzicht nieuwe boetebedragen

Lees hieronder het overzicht van de meest voorkomende overtredingen en de daarbij horende boetebedragen;. Bovenop de boete komen nog € 9 administratiekosten (Dit was 7€ in 2015).Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide