Zondag Vis TV afl. 3 - IJmuidense harders (video)

7314
21 okt 2016

Komende zondag visten Ed en Marco in de herhaling van Vis TV Stad & Land op de diklipharders van het Noordzeekanaal. Op het historische Forteiland bij IJmuiden ging het duo aan de slag met lichte karperhengels en wittebrood.

De voor IJmuiden kenmerkende industrie – zoals de hoogovens van Tata Steel – vormt in deze derde aflevering het achtergronddecor.

Bekijk hier de promo:In een van de eerste seizoenen van Vis TV werd er al eens op het Forteiland gevist. Toen bleek dat het rond dit eiland wemelde van de harders. Of deze sterke maar schuwe sportvis tegenwoordig nog steeds in grote aantallen voorkomt in de monding van het Noordzeekanaal, gaan Ed en Marco zondag testen. Speciaal voor deze aflevering van Vis TV krijgen ze van de beheerder eenmalig toestemming om hier een dag te vissen. Voordat het echter zover is, worden de presentatoren eerst per boot naar de ‘marina’ van het Forteiland gebracht.

Speuren

Daar aangekomen speuren Ed en Marco het heldere, zoute water af op zoek naar scharrelende harders. In de ondiepere waterlagen rond de pontons, aangemeerde boten en oevers met steenstort blijkt dat echter nog geen gemakkelijke opgave. Sporadisch wordt er een vis gespot, maar van de grote scholen harders van weleer ontbreekt ieder spoor. Daarom begint het duo met het bereiden van een attractief voertje van oud brood, vismeel en pellets. Dit om de schuwe zeevis naar de stek te lokken.

Harder

Terwijl de ballen voer onder de waterspiegel uiteenvallen, brengen de presentatoren de hengels in gereedheid. De haken onder de lichte dobbertjes worden omkneed met een flinke broodvlok. Naast de meerpalen van een ponton laten Ed en Marco hun dobbers te water. Bij Ed duurt het even voordat er enige aanwezigheid van harders wordt opgemerkt.

Als Marco het echter plotseling uitschreeuwt, blijkt het toch opeens raak. Of de presentatoren deze en wellicht nog meer harders in het net weten te loodsen, zie je komende zondag vanaf 9.30 uur op RTL 7.

In Vis TV Next bezoeken we deze keer zeevisser Maarten van Beek (13)

Vis TV Next

In Vis TV Next – het vaste item voor de jonge sportvisser – zoekt Ties Ittmann Maarten van Beek (13) op voor een mini-masterclass zeevissen. Maarten was vorig jaar de jongste deelnemer bij het WK Kustvissen voor Junioren in Zeeland. Aan de dijk bij het Zeeuwse Waarde laat Maarten zien dat zeevissen helemaal niet leeftijdsgebonden is. Of deze mooie stek aan de Westerschelde ook vis oplevert, zie je in de uitzending van zondag.

Vis TV 2016 afl. 2 met Vinkeveense brasem en karper gemist? (video)

Herhaling en Vis TV After

De herhaling van aflevering 3 van Vis TV is komende zondag vanaf 9.30 uur te zien op RTL 7. Dit seizoen van Vis TV, genaamd ‘Stad & Land’, telt in totaal 12 afleveringen en wordt de komende weken iedere zondagochtend om 09.30 uur op RTL 7 uitgezonden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide